regresoterapija & hipnoza

Subtitle

Najčešća pitanja klijenta prije regresije

 

1. Hoće li mi regresija na  bilo koji način škoditi?

Regresija, kad je obavljena dobro, na nikakav način ne može škoditi. Vaše Više Ja kontrolira situaciju, te ako ono smatra da niste spremni s nečim se suočiti, onda nećete ništa niti vidjeti.  Proces je zato samoreguliran i siguran.

2. Hoću li se sjećati svega nakon regresije?

Svega ćete se sjećati nakon regresije, kao kad ste bili mali, pa prije toga. Vaš um će jednostavno linearno posložiti sjećanja prije rođenja. Vi ćete se u svako doba moći prisjetiti osjećaja i prizora iz regresije, kao i svakog drugog događaja u vašem životu.

3. Kako ću se osjećati nakon toga?

Osjećat ćete se pomalo čudno ili zbrkano. Trebat će vam malo vremena da se sve slegne. To će proći kroz nekoliko sati, a već za dva dana ćete biti odlično. Taj osjećaj nikad nije takav da vi ne biste mogli obavljati svoje uobičajene zadatke i obveze.

4. Da li ću biti drugačiji?

Vi ćete i dalje biti vi, ali obogaćeni jednim novim iskustvom. Imat ćete više samopouzdanja, snage, jasnoće svog života i budućnosti. U svakom slučaju ćete se osjećati ugodno sa samim sobom.

5. Da li ću i dalje osjećati isto prema ljudima u svom životu  ili poslu?

Više Ja u regresiji može savjetovati promjenu posla ili veze. Međutim, to je uvijek ono čega vi već jeste svjesni, ali vam je možda nedostajala potvrda.

6. Hoću li moći živjeti s time što sam vidio?

Naravno, Više Ja vam neće pokazati prizore s kojima vi ne biste mogli živjeti. Međutim, ti neugodni događaji se prikazuju u jednom blažem svjetlu  nego ih vi sada u životu doživljavate. To se vidi po tome što se vi u svakom trenutku možete povući iz neugodnog prizora u regresiji, ali to nitko od klijenata ne želi. Svi žele vidjeti što je dalje bilo, do kraja. Čak ni smrt nije strašna, već je naprotiv vrlo ugodna.

7. Užasno me strah regresije, je li to normalno?

To je sasvim normalno. Svi se bojimo nepoznatih stvari, a regresiju ne možete zamisliti, baš kao ni slijepac boje. Zato izaberite terapeuta s kojim se osjećate ugodno i u kojeg imate povjerenja.

8. Da li moram vjerovati u prošle živote ili reinkarnaciju da bi stvar uspjela?

Ne. po mom iskustvu se lakše regresiraju osobe koje ne vjeruju u to, od onih duhovnjaka koji su probali već razne metode rada na sebi.

 

 

Najčešća pitanja klijenta prije hipnoze

 

 1. Da li se svatko može hipnotizirati?

U određenim uvjetima se svatko može hipnotizirati. Tu igraju ulogu ambijent, psihičko i fizičko stanje klijenta, te metoda i ličnost terapeuta.

 

2. Ja sam dominantna ličnost i mislim da se mene ne može hipnotizirati?

Takozvane "dominantne ličnosti" ili (ja bi ih nazvala) kontrolori, ne vole ideju o gubitku kontrole nad sobom, u kojem netko s njima radi što hoće. Međutim, tehnika hipnoze je koncipirana tako da utječe na podsvijest, a ne svijest osobe, stoga ona djeluje i na jake ličnosti.

 

3. Kako znam da sam hipnotiziran?

Ne možete znati da ste hipnotizirati niti se nadgledati tijekom postupka. To možete vidjeti po svom ponašanju nakon hipnoze i primijetiti da se razlikuje od predhodnog. Npr. nemate potrebu za cigaretom ili vam ona ima odbojan miris ( a prije je bilo obrnuto).

 

4. Da li ću tijekom postupka izgubiti svijest?

Razina utonuća u hipnotičko stanje je različito kod svake osobe. Neki imaju osjećaj da su svega svjesni, ali nakon postupka pokazuju duboki efekt hipnoze. Neki osjećaju kao da se gube i vraćaju, a neki kao da zaspu. Unatoč ovim subjektivnim doživljajima hipnoze, to ne utječe na sam efekt hipnoze.

 

 

Prijavi se za Newsletter!

Facebook